Vuoden 2023 Ulkomaista “Hyvää Kiinalaista Uuttavuotta” -Verkkogaalaa sponsoroivat Pekingin Kaupungin Kansanhallitus, Helsingin Kaupunki, sekä Kiinan suurlähetystöt Suomessa, Virossa, Kreikassa, Belgiassa ja Kanadassa. Tapahtuman järjestää Pekingin Kaupungin Kulttuuri- ja turismivirasto, sekä Helsingin Kaupungin vapaa-ajan toimiala ja sen tuottavat ja toimittavat Pekingin Ulkomaisen Kaupan Keskus, Kiinan Kulttuurikeskus Ateenassa, sekä Helsingin Kaupungin Kulttuurikeskus Caisa.

“Pekingiä Kiertäen—Pekingeimpään Tyyliin”, verkkogaala on valinnut neljä “Eniten Penkingintyylistä” reittiä, eli “Kauneimman Pekingin Keskiakselin”, “Eniten Pekingiläiset Vapaa-ajan Paikat”, “Eniten Pekinginkaltaisen Kulttuurikadun” ja “Parhaan Pekingiläisen Ruuan”. Ulkomaalaiset ystävät viidestä maasta tulevat vierailemaan turistikohteissa.Neljä monenlaisten taidemuotojen kuten musiikin, tanssin ja taistelulajien  Premium-kulttuuriesitystä näytetään myös Livenä. Pekingin Radio- ja Televisioaseman emäntä Li Yangwei on kutsuttu keskustelemaan kansainvälisten vieraiden kanssa; Valitut esitykset keskittyvät esittelemään sekä Kiinan loistavaa perinteistä kulttuuria, että nykyaikaista Pekingin taidetta ja henkeä.

Tapahtuma kutsuu kiinalaisia ja ulkomaisia ystäviä Pekingin Ulkomaiden Kulttuurivaihdon Keskukseen iloiseen kokoontumiseen. He tulevat vierailemaan Maailmanlaajuisessa Horoskooppien Designkilpailussa, jakamaan muistoja elämästä Pekingissä ja Kevätfestivaalista, maistamaan Kevätfestivaalien ruokia ja vaihtamaan uudenvuoden lahjoja.

“Hyvää Kiinalaista Uuttavuotta—China-Hellas Nuorten Muusikkojen Konsertti” Pidettiin Ateenan Musiikkikonservatorion Konserttisalissa 14. tammikuuta yli 600 yleisön läsnä ollessa. Viisitoista artistia Kiinasta ja Kreikasta esiintyi samalla lavalla.

Suomen pääkaupungissa, Helsingissä, järjestetään myös Kiinalainen Uudenvuoden paraati keskustan kauppakadulla Uudenvuoden Aattona (21. tammikuuta, 2023). Paikallisista artisteista koostuva esiintymisryhmä esittää lohikäärme- ja leijonatanssit, sekä ilotulistusnäytökset. Lukuisia Kevätfestivaaliaktiviteetteja on koettavissa monissa kulttuurikeskuksissa.

Pekingin kulttuuri- ja turistikohteista nouseva valokuvanäyttely, tuleva turismin edistysprojekti ja kiinalaisen horoskooppikulttuurin näyttely ja luovat tuotteet tekivät myös matkan Ateenaan ja Tallinnaan, Kreikan ja Viron pääkaupunkeihin.

 

Similar Posts