[Shenzhen, Kiina, 7. maaliskuuta 2023] Teknologiayritysten on autettava naisia nousemaan tieto- ja viestintätekniikan maailman keskiöön Unescon ensimmäisen naispuolisen pääjohtajan Irina Bokovan mukaan.

“Teknologiayrityksillä on valtava vastuu sukupuolten tasa-arvon ja naisten vaikutusmahdollisuuksien edistämisestä”, Bokova sanoi Huawein Transform-ajatuslehdelle antamassaan haastattelussa.

Juuri ennen 8. maaliskuuta vietettävää kansainvälistä naistenpäivää ilmestyvässä uusimmassa numerossa esitellään Nobel-palkittu tiedemies Ada Yonath, Irlannin entinen varapääministeri Mary Coughlan ja muita naisjohtajia, joiden saavutukset politiikassa, tietojenkäsittelytieteessä, taiteessa ja lääketieteessä inspiroivat nuoria naisia ympäri maailmaa.

Sen sivuilla naisjohtajat kannustavat nuoria naisia tavoittelemaan unelmiaan, erityisesti niitä, jotka pyrkivät tieto- ja viestintätekniikan tai muille perinteisesti miesvaltaisille aloille.

“Älkää lannistuko”, sanoi Huawein hallintoneuvoston johtokunnan jäsen Catherine Chen. “Jos olet kiinnostunut luonnontieteistä, matematiikasta, koodauksesta tai mistä tahansa teknisestä aiheesta, jatka sitä.” Chen siteeraa artikkelissaan kirjailija ja runoilija Maya Angelouta, joka sanoi: “Rakastan nähdä nuoren tytön menevän ulos ja tarttuvan maailmaan syliinsä.”

Sen lisäksi, että Transformin uusimmassa numerossa kannustetaan nuoria naisia seuraamaan unelmiaan, siinä tarkastellaan myös sitä, miten teknologiayritykset voivat auttaa tekemään näistä unelmista totta.

Bokova huomauttaa, että teknologia on nykyään kaikkialla läsnä. “Se koskee terveyttämme ja koulutustamme. Kyse on työmme laadusta ja ympäristöstä. Kyse on todella kaikesta.” Naisten auttaminen menestymään teknologia-alalla voi siis muuttaa lähes kaikkia maailman talouden ja itse asiassa nykyelämän osa-alueita.

Tämä ajattelutapa tukee Huawein omaa Women in Tech -aloitetta, jota toteutetaan nyt kolmatta vuotta. Transformin päätoimittaja Gavin Allen sanoo, että aloitteen tavoitteena on edistää naisten johtajuutta ja taitoja kaikilla toimialoilla – mutta erityisesti tieteessä ja teknologiassa – ja investoida niihin.

Vaikka naiset edistyvät taloudessa tasaisesti, parannukset tapahtuvat liian hitaasti. Maailman talousfoorumin (WEF) ennusteiden mukaan naisten yleisen tasa-arvon saavuttaminen kestää nykyisellä muutosvauhdilla yli 130 vuotta, ja sukupuolten välinen tasa-arvo työpaikoilla toteutuu vasta 200 vuoden kuluttua.

Huawei toivoo, että tietoisuuden lisääminen naisten vaikutusmahdollisuuksista ja tasa-arvosta voi auttaa lyhentämään tätä aikataulua.

 

Similar Posts